Tuesday, May 31, 2011

Brussels, Belgium (Part I)


now akak dah ready nak wat entry vacation akak
walaupun i tahu ada ler hanjeng tu yang dengki
tetiba plak marah akak wat entry bab bercuti n shopping
but like kawan akak slalu kata ADA AKU KESAH ????
so pada yang si empunya diri tu, sorry u have no place here :)


entry pasal vacation kali nier lain skit dari yang lepas2
sebab akak dinch nak wat details
just 2 share pic and info sajok
anyway this is blue bus !!!
since akak berhasrat membuat really short visit to brussels
so naik bus is so easy and it cover most of the attractive place
so jimat masa and jimat duit
..
lupa naik nier satu hari just euro 15 (or RM70)
ittewpun akak diberi harga student boleh??
huhu muka akak nampak muda ker cik abang oii !!!
but who care kan janji cheap heheh


cathedrale sts-michel-et-gudule
the largest and finest church
bukan senang nak buat, infact ambil masa over three centuries to build
nier dari sisi, nak chantek lagi pic depan cuma akak malas nak pilih pic


The Pulpit designed in 1699


here is view point
u can see the whole brussels city sebabnyer berada di bandar paling tinggi di sana
tu kira ala-ala tugu negara mengingati pahlawan dulu2



this is really nice church
sorry pada yang tak suka
but u can appreciate the art of building
dibina atas permintaan isteri seorang pembesar/raja dah x ingat
the white fecade with gothic style


opss cuci mata jap
sini umat dia dinch melert sangat
but bear in mind brussels is city for euro country
so banyak building untuk kesatuan euro terletak disini
so umat pun dah bercampur aduk
dan jangan terkejut bahasa utama is france !!


The triumph archa
dibina dulu as gateway into city of brussels
dan yang atas bentuk kuda tu is bronze sculpture, crowns the arch
area sini ada mcam2 like musium, mosque, park


huu so tu jer kali nier
lain kali akak gie melawat Manneken Pis
thr Brussels' Iconic
plus merasa Godiva dan .....???


Monday, May 30, 2011

my weekend ...

kekawan i ada yang bertanya

naper susah sangat nak jumpa i weekend

slalu nyer dulu muka i kira wajib gak ada tempat2 anak ikan bertandang

cuma sejak 3-4 bulan kebelakangan nier

hubby almost weekend ada di samping

so we spend quality time sama-sama

..

so lets tengok our activities





gegurl pelik kat hubby sekarang

rajin sangat nak tengok movie

dulu kalau ajak haram nak ikut, rela lagi dok kat umah

sekarang ner dah terbalik

dia plak kadang-kadang blum spai Key Ell

dah minta akak book tiket in advance sbb tak nak kehabisan tiket

huhu apa sebab dia berubah nier ?? musykil



macam biasa chuti sekolah jer banyak invitation kahwin

so mana yang rapat tu gegurl gegehkan juga hadir

so kali nier abg pun ada, so makan nasi minyak kami berdua

dan tetiba gegurl poyo jap **imiginasi kami atas pelamin, glurppp




dan sungguh gegurl x perasan kater i dah terlajak untuk service

asyik bawa jer, nasib baik terlebih dalam 300km jer

so terus bergegas ke service centre




yeeyyye suka ler datang service

sebab ada makanan free

kalau tak bawa lappy, ada desktop disediakan

pastu ada kerusi geli-geli heheh OGAWA :)




lalalal

dan paling best minggu nier ada cleaner

dah tiga bulan agaknyer rumah akak tak ber mop

dah rasa melekit, dah ber'muram' lantai akak




so ...weols sepakat awal pagi bersihkan rumah

gegurl sapu sampah

dan hubby mop lantai

and hasilnyer ...suka ler dah nampak chomel skit rumah akak






dan macam biasa

hehhe yang nier paham-paham

da balik ntuh kira make luv jer lah

.. mandi skali

..tido skali

.. apa lagi yang skali ???



ohhh SUPERMAN


selepas tiga hari akak mengeram
so lets kita cuci mata skit
hehe uols mesti nak tengok superman kan
so mari kita ramai-ramai belek


hehe in blue
so harus seksis
dan chomel as well

so sila kebawah
bawah

.
..
...
....
.....
...
..
.


hhehe presenting hubby as model
ada POWER tak ???


letsss zoom skit
heheheh superman dah ready nak terbang



Thursday, May 26, 2011

superman

it's normal for us to have or obsses ttg cartoon

bezanya character mana yang uols suka

yang lawan-lawan ??

or yang ada super power

or yang watak jahat or ganas ???


dan tak kisah dari kanak-kanak

hingga yang adult or yang dah tua

sure suka superman kan ???

siap ada filem berpuluh episod



dan masa trip ke london hari tu

gegurl terjumpa underwear nier

super cute lol !!!

**matilah ambil dua sebab nak couple ngan hubby



jeng jeng jeng

uols nak tengok tak my superman pakai uwear nier ??

sila komen heheheh


kekar ...


dalam hati kitakan
asyik la nak yang lawa, chomel, kekar
dan kita lupa apa yang selalu dipesan oleh org dulu
yang semua indah itu selalunya bukan milik kita
jadi jangan memendam rasa
jangan merajuk hati


ohhh apa gegurl melalut ??
mungkin dah lama tak active blogging
dah melalut but
the true is kan bagus
kalau lelaki jaga badan
mcam nier??? merepek lagik


jangan kata plak pasnier
ada gambar lucah tau
dah asyik terbakar blog so malas ler


kalau pakai towel tak per kan
opss londeh skit jer


sempat plak nak pose-pose
tarik tuala tu hahaha


goshhh
kalau ler saya stay kat situ
i wont let u go .......



Tuesday, May 24, 2011

prada


akak tertarik pada satu komen
actually komen negative dari deknon tu
tak tahu naper dia meluat tengok akak suka pada luxury brand
particular pada LV
pada dosa LV pada uols?
fening nak pikir or maybe
bila akak wat entry pasal luxury item dia jelous kot
cuma pada akak biasa jer
ramai kat blog tayang bag birkin lagi
pada akak bukan satu riak kalau dibuat entry
kecuali si owner blog tulis yang melangit yang dia kaya dan mampu beli
orang lain tak mampu dan tak layak pakai
tapi semua penulis yang akak baca tak begitu
coz they luv the product and the brand it self
and they work hard to get it
so .... y not if they want to share with their frenz yang punya minat yang sama
tak salah kan??
kalau deknon tak suka juga
akak dinch boleh tolong



ops tetiba keluar paper bag PRADA
motive akak nak show off jugak ker??
bukan yer dek non.. just to share
my purchased masa di London baru-baru nier
dan maaf sebab blum sempat wat entry sebab malas nak check
nama tempat2 yang akak pegi ..dah tak ingat
especially kat paris tu
berbelit nak sebut nama dgn betul
dan the best place to learn is dlm tube
sebab ada announcement for each station


dah melalut akak
any way ..opss tgk kotak dulu yer
so present 2 uols my 1st prada
opsss kalau parfume dikira dah jadi no dua la :)


kasi uols berdebar skit
sila tgk wrapping dlm kotak dulu heheh
all white like paper bag ittew


yay
the purple one
apa benda ????
heheh it's key holder
*** and lots more heehehe dan bermakna
one of wish list dah tercapai ...amin



Sunday, May 22, 2011

tension ....


gegurl rasa kan ramai gak yang menyumpah akak
sebab asyik tertunda jer nak update kan
so kali nier
walaupun akak busy gilo
tetap akak nak update blog
but simple jer


wakakak
gegurl tension nak kemas barang yang dibeli kat euro
nak put aside barang akak
dan momento untuk kekawan/family
so pada yang gegurl janji nak kasi gift tu
sabar yer sekejap nanti gegurl postkan
dan yang blum kasi add tu sila segerakan
akak malas ler nak gie post office 2 tiga kali
anyway
take 5 heheheh


Tuesday, May 17, 2011

sabar occay


yes uols
akak tahu uols nak akak post entry cepat2kan
but sabar skejap yer


akak nak baca Vogue Paris jap
***gila ker ??
satu haram akak dinch faham


cuma the serius part is
kalau uols bezakan kandungan dan pic quality
vogue paris is much better than US
tak tipu occay
nier pun first time akak beli vogue paris
sebab hehhe
kalau uols nak tahu akak baru balik berchuti kat sana
so merasa akak nak satu vogue kan plus the cover Kate Moss


dan juga akak baru beli Glam
belum sempat nak khatam
so lets akak rehat jap
dah habis both mag nier nanti
(biasa ler fashionista wajibkan dengan this stuff)
akak akan share a lot with uols ....



Saturday, May 14, 2011

more vogue ...


gegurl tersenyum jer baca komen uols
macam-macam rasa ada macam rojak
yang negative dan kutuk gila-gila ada
akak pun tak tahu apa masalah deknon tu
agaknya haid kuar tak habis kot tu yang meroyan tak pasal2
dan ramai juga yang memahami akak
thanks uols



ohhhhh
adakah entry ini bermakna
mirch marcello is return ???




may YAY
may be noooooo




yang pasti hidup perlu lebih VOGUE
tak gitu ?????


visitors' country

free counters