Tuesday, May 31, 2011

Brussels, Belgium (Part I)


now akak dah ready nak wat entry vacation akak
walaupun i tahu ada ler hanjeng tu yang dengki
tetiba plak marah akak wat entry bab bercuti n shopping
but like kawan akak slalu kata ADA AKU KESAH ????
so pada yang si empunya diri tu, sorry u have no place here :)


entry pasal vacation kali nier lain skit dari yang lepas2
sebab akak dinch nak wat details
just 2 share pic and info sajok
anyway this is blue bus !!!
since akak berhasrat membuat really short visit to brussels
so naik bus is so easy and it cover most of the attractive place
so jimat masa and jimat duit
..
lupa naik nier satu hari just euro 15 (or RM70)
ittewpun akak diberi harga student boleh??
huhu muka akak nampak muda ker cik abang oii !!!
but who care kan janji cheap heheh


cathedrale sts-michel-et-gudule
the largest and finest church
bukan senang nak buat, infact ambil masa over three centuries to build
nier dari sisi, nak chantek lagi pic depan cuma akak malas nak pilih pic


The Pulpit designed in 1699


here is view point
u can see the whole brussels city sebabnyer berada di bandar paling tinggi di sana
tu kira ala-ala tugu negara mengingati pahlawan dulu2



this is really nice church
sorry pada yang tak suka
but u can appreciate the art of building
dibina atas permintaan isteri seorang pembesar/raja dah x ingat
the white fecade with gothic style


opss cuci mata jap
sini umat dia dinch melert sangat
but bear in mind brussels is city for euro country
so banyak building untuk kesatuan euro terletak disini
so umat pun dah bercampur aduk
dan jangan terkejut bahasa utama is france !!


The triumph archa
dibina dulu as gateway into city of brussels
dan yang atas bentuk kuda tu is bronze sculpture, crowns the arch
area sini ada mcam2 like musium, mosque, park


huu so tu jer kali nier
lain kali akak gie melawat Manneken Pis
thr Brussels' Iconic
plus merasa Godiva dan .....???


10 comments:

  1. u ols, kalau lahhh mak yg jadi u ol, gi travel bagai kat sana, harusss semua mat salleh situ jadik mangsa mamarazzi mak!!! hahahahah!!

    ReplyDelete
  2. i like godiva!

    murah ke godiva kat brussels?

    ReplyDelete
  3. meraasaa uol citerr pasall barang2 yg uolls shopping iteww..sure ada org mengamukk lagiii..hahaha..

    ReplyDelete
  4. mirch, masukkanla cerita dan gambar yang panas dan sensasi lagi, 'adik' yang mengoda tuuuu..please..................kalau ada video lagi best....sayang 'adik' n sayang mirch.

    ReplyDelete
  5. sher ... masalahnyer ramai yang cute, so tak tersempat nak mamarazi, plus kekaguman akak pada bangunan dan culture mereka lebih mendominasi dari kekaguman pada org **matilah suka melayu jugak


    malay ... murah uols,

    wok ... kan, but nak over doing kali nier bleh ? heheh

    taming .. ada peminat adik yer hehe

    ReplyDelete
  6. its so amazing ....at least ur dream comes true... and becoming of glam people,,,,, u can do it my mirch marcello.............

    ReplyDelete
  7. uols.. i work hard 2 get what i want, so this trip can be considered as reward 2 my self gituh...volehhhhh

    ReplyDelete
  8. Hi Mirch. Just ignore them. I always love to read your entries about fashion, your luxury items and your wish list. I rather read those stuff than an entry about topless or bottomless guy. Tak minat sangat anak ikan and malay..bley?? Matilah statement lupa diri sangat!!! Hope you enjoy London! Cheerio xxx

    ReplyDelete
  9. bestnyer.....
    terase nak jugak p sane...
    hope ade rezeki la....
    emmm

    ReplyDelete

visitors' country

free counters