Monday, June 13, 2011

superb busy






hai uols kembali bersiaran

but biasaler siaran tertunda

akak maha busy sekarang

lepas tetengok kekawan sibuk wat PHD dan Master

terus akak makan hati dan envy

finally akak buat keputusan YES, i should upgrade myself

so busy cari sponsor

huhu nak cari tempat senang but nak cari sapa yang sponsor

HAMPEH but i intend nak habiskan dalam 2 yrs nie jugak

plus ... ada plak interview so lagik busy

so heheh lets akak utamakan yang penting dulu

plus ada lagik ..hope episod duka berlalu :)

**tu tak der kaitan dengan hubby yer



Monday, June 6, 2011

H for Happy, Hubby and HERMES !!!


this entry i dedicated tu my luv hubby
**tetiba akak feeling jap
yes uols, dia pendorong akak
erm... how to say
pada yang kenal akak diluar, i tak suka pkai bracelet
cuma bila i terjumpa this bracelet from Hermes
terus i jatuh cinta
dan bertambah-tambah bila my muse
siapa lagi kalau bukan Victoria B. also have few colors
(blum masuk fashionista/celeb lain turut memakainyer)
so semangat tu makin membuak-buak
..
i pon few months sebelum ke paris
dah kecek/pujuk kat hubby
nak yang tu, huhu pujuk rayu hehe
dan he gave me some portion of money to top up my fund
walaupun tak banyak mana but the attitude of hubby
yang menyokong niat akak tu yang 'mahal'
kiranya this KDT is part of me and hubby


my 1st H
yes H for Hermes


the orange box was nicely wrapped in H riben
elegant kan...
dan it keep me reminding of hubby


present to u my Noir KDT
my 1st ever Hermes
and I promised to my self to have 2nd H
in 3-5 years time, and that is the iconic bag ...
***finger cross


color blocking

considering me as one of fashionista

huhu perasan kan pada hal just fashion luver hehe

so lets layan color2 yang memberahikan

well now kan tengah sibuk blocking color

dan padan2 color contra but till look harmonis gitu



macam biasa

stripe dah jadi trend


gosh blue jeans tetap menggoda

pada hal tgk model 6 pax heheh


but green is new black color??

luv the background with homo color



renungan ***pitam


Sunday, June 5, 2011

1 + 1


dah lama rasanya akak tak wat
cherita bertiga
kekadang bila bertiga
dari yang serius jadi lawak
dan yang tak dijangka tetiba menjadi realiti


anyway apa kita jangka kan dari
1 + 1
????


HAVOC !!!!


Saturday, June 4, 2011

ohh kembar !!!


masa akak kat paris
tetap ler nak bold kan PARIS
sebab si hanjeng tu tak suka blog akak but gigih juga datang menyalak
opss lupa the bitch is probihited heheh
anyway lets tengok pic nier


masa akak tunggu kat lobby ala-ala hostel ittew
ada game nier yang i dinch tahu nama aper
akak cuba maen ngan kawan akak
dan sah sah ler akak menang kan hehhe
tak lama pas tu ada group lain plak yang took over
hehe pada mula akak suka sorang tu


sah sah ler akak suka yang t-shirt putih with short yang petak2 tu
wpun kurus but wat akak terkasima jap***chomel


asyik sangat tengok budak t-shirt tu maen
baru akak perasan depan dia tadi ada mamat yang hampir sama
gosh they are TWIN !!!!
kenyang kalau dapat maen dua-dua serentak kan **verangan hhehe
lama gak akak belek dan yup sah
both of them macam take care of each other
huhuuu bertambah chomel



Friday, June 3, 2011

2 faces ???



ohh

what is this ??

one man with two faces ???

**Pitam





i promised to myself

yang this is last entry yang i wat berkaitan GBM

pada mula i nak ignore but latest komen akak terima

buat akak terfikir untuk wat this entry

..


ok lets begin

kemen yang pertama dia tulis sebijik yang i copy and paste kat entry semalam

BUT itu jer yang akak published

sebenarnya ada benda yang akak sorok/tak published kat blog

lepas ramai yang komen

dia bagi lagik 2nd komen

lagik teruk uols..siap UGUT akak occay

katanya kalau dia jumpa akak kat jalan siap nak SIMBAH ASID !!!
yes u heard it .. nak simbah asid



but akak malas nak layan, but i minta kawan akak check the ID
malangnyer kawan akak tu cuti ler plak so biarjap


hingga tadi

uols tahu

the same person (lain la kalau org guna nama tu but tak mungkin)

komen panjang berkajang-kajang ok but bukan nak marah or maki as usual

tapi buat CERAMAH AGAMA minta akak bertaubat





...

so akak ada satu soalan jer

HE HANJENG KAU NIER KENAPA

TWO FACES SANGAT

KALAU KAU DAH PILIH JADI SYAITAN JANGAN LER NAK BERLAGAK JADI MALAIKAT



.. yang hang hina pondan lorong perlbagai..sedarlah hang lagi buruk dan keji dari mereka !!!



Thursday, June 2, 2011

wordless


woi pondan sial...ko ni tak habis2 nak menunjuk2...ko ingat ko sorg jer ker yg pernah g oversea....meluat la ngan ko ni....nape blog ko sgt2 membosankn sejak akhir2 ni...kalau mcm ni la baik ko tutup jer...ramai da naik meluat kat blog ko ni.....


By gadis berkerudung merah


Petikan diatas akak ambil dari komen yang akak consider antara komen terhanjeng dari hanjeng. AKak tak der nak marah ker apa sebab ada reader lain yang dah tolong jawab on my behalf, wpun akak dinch kenal siapa, thanks uols. ANyway tetiba jer semalam akak terfikir nak wat entry nier khusus untuk dia...




opsss dereten dari high fashion house


part of my purchased



mungkin GBM yang kaya harta dan BUDIBAHASA hingga dia mungkin lupa dan tak kenal the box ittew wakil dari House mana, so lets akak tolong senarai kan yer. Dari kiri ke kanan :


1. Louis Vuitton


2. Gucci


3. Louis Vuitton


4. HERMES


5. Prada (small box)


6. Prada (medium)


7. Longchamps




p.s : ittew jer akak mampu beli, kalau uols kata akak letak kotak jer mungkin nanti2 i wat entry satu persatu barang yang i beli. Kalau nak suruh akak letak resit 2 show it is original pun akak boleh buat. Cuma pesan akak, kalau u tak suka blog nier tak payah gegeh nak switch on lappy uols dan datang sini. Ataupun uols nier hidup dalam dunia yang penuh hasad dengki, suka memberi yang negatif kepada kehidupan org lain .. entah :)

Wednesday, June 1, 2011

memilih ...


mcam biasa ler kan

bila balik berchuti tu ada la momento

skit untuk family, budak office, kekawan

hubby dan opsss scandal




dan yang bertuah tu kira budak nakal nier

dinch ler akak mampu nak beli yang mahal

malah kalau mampu baik akak kasi pada hubby

atau tidak pun akak invest untuk bag akak lagik bagus

so yang nier saja akak beli untuk si chomel nier

hahah yup - t-shit LONDON

tu tengah sibuk nak pilih design yang dia suka




back to citer asal sejak balik kl

dah banyak kali call akak nak jumpa

but akak plak busy ngan keje plus hubby

so last few day sempat jumpa dia jap

so ...opss baju tadi tak sesuai katanya

nak try yang hitam plak




haha siap mcam model dah

so finally dia suka yang nieh



hehe baik jer

lipat balik baju dia


tetiba jer dia 'terbang' terus atas katil

huhu dah nama anak ikan

tak habis lagi gelagat budak2 dia

so tu uols kena paham maksud dia

tutup lampu pls .........





visitors' country

free counters