Friday, September 30, 2011

uhh lets gossip

yay hari nier jumaat

so akak tak nak letak pic ciken

nanti tak afdal pagi jumaat yang mulia :)

tapi tetap ler akak nak gossip

cuma gossip nier dah almost 99 % betul




walaupun akak tak direct terlibat

tetapi akak tetap berminat nak gosip

sebab akak tahu uols nier terdiri dari golongn nier

jeng jeng jeng

gossip per ??


gossip pasal bajet 2011 !!!!

**matilah potong stim kan

bukan aper akak tahu ramai golongan sektor awam

baca blog akak so lets share info

menurut sumber akak yang selalunyer benar

yer lah uols infomer akak nier terlibat

direct ngan orang2 pembuat dasar so

sah-sahla info dia ada kesahihan dia

hehe nier citer gossip naik gaji

yer lah dah kecoh kan harga barang naik

tapi gaji gomen skit sgt kan

so i heard GOMEN PADA DASAR DAH SETUJU

DENGAN KENAIKAN GAJI TAHUN NIER

ANTARA 10-17 % DARI GAJI POKOK

mungkin pada yang swasta biasa jer kan

but for gomen staff itu angka besar uols

sebab kenaikan tahunan mereka dlm RM90 jer setahun

sedehkan, tapi itulah realiti heheh

apapun lets tunggu 07hb kan ...

dan juga sehingga semalam

kerajaan juga setuju dengan pemberian

setengah bulan lagi bonus pada akhir tahun nier

:)

so start calculate ur extra money

**tetiba terbayang mall kan heheh



13 comments:

  1. gaji d revised psl harge brg dh naik but after announced jek besok tu, mesti naik lg harge brg.cmne? salah gomen x monitor ke salah peniage yg tamak?

    ReplyDelete
  2. yes uols
    sedih, kenaikan gaji gomen lebih krg rm90 je setahun. tu pun untk set2 ada ijazah. klu golongan kerani2, dlm rm50 je. harap2 gosip ni betul le

    ReplyDelete
  3. melati - tapi set set kerani dulu naik gaji banyakkkkk tauuu masa zaman pok lah tuuh, sampaikan guru diploma gaji lagi mahal dari guru ijazah? how?? harap Najib dapat rectify his past mistakes nih..

    apa apa...

    hiks.. dah tau lamaaaa dah pasal rumour nih..

    hikss.. seronok!!

    ReplyDelete
  4. yes uols, rumour ne dah dengar since last year but the implementation tu yang tak tahu. so nah dah clear :)

    ReplyDelete
  5. Hehehe,baru tau...sudah teukir senyuman dimuka :)

    ReplyDelete
  6. tq mirch for the gossip tu.cyg u !.
    hopefully betol la gossip tu.

    ani suka naik gaji dari dpt bonos (kalau pilih salah satu).koz kalu BN menang lagi pilihanraya taun dpan...jwbnya takde la dpt bonos 3-4 tahun.
    better naik gaji..kompom bulan2 dpt.

    mmm...kalu tol nek gaji nak tuka enpon leh touch skrin!. la la la.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...boleh bayor credit card servis kereta tadi... hahahaha

    ReplyDelete
  8. ye yeeaa..dapat beli wig baruu kat jenny..

    ReplyDelete
  9. takder makna....malaysia the only country in the world yg harga barang naik sebaik sahaja gaji kakitangan kerajaan naik, tapi bila gaji statik/turun, harga barang tetap stay tang tu gak....or worse, naik lagik...

    GSU

    ReplyDelete
  10. Kenaikan gaji itu memang nikmat yang patut disyukuri oleh semua kakitangan awam. Tapi apalah ertinya dengan kenaikan tersebut jika kerajaan tidak berani bertindak ke atas kenaikan barang dan perkhidmatan yang naik secara mendadak. Tidak kah ini bermakna yang kenaikan gaji dan pemberian bonus tidak memberi apa-ape erti kerana terpaksa membayar lebih akibat daripada kenaikan harga barangan yang tidak terkawal hari ini akibat tidak ada penguatkuasan dan tidakan daripada pihak kerajaan. Dalam erti kata sebenar ialah kenaikan gaji dan pemberian bonus ini adalah untuk golongan pemborong, orang tengah dan sendikit untuk peruncit dan bayaran inu dibuat melalui kakitangan kerajaan...

    ReplyDelete
  11. ermmmm...kalau difikirkan memang syok....tapi kan ader jgak yang kata....gov nak tarik balik pemberian COLA....kalau mcm tu serupa tak naik gaji.....huhuhu

    ReplyDelete
  12. harus di ingatkan "KOLA" adalah hak mutlak kerajaan, ia boleh ditarik bila-bila masa. Sebaiknya adalah kenaikan gaji kerana dari jangka masa panjang ia lebih menguntungkan orang gomen sendiri.

    ReplyDelete
  13. bila naik gaji brg jgak turut naik berganda2, sama jer kaedahnya.

    ReplyDelete

visitors' country

free counters