Saturday, October 1, 2011

sambungan gossip


lets sambung gossip
sebelum tu meh gegurl siapkan air kopi





ok akak terlupa lak plak
nak sentuh pasal kola perlbagai hingga ada yang komen
bab2 pemberian elaun etc
memang betul sebelum nier ada cadangan
untuk dihapuskan kola tetapi pemberian gaji di naikkan
ada ura dulu, kata gomen akan naik hingga 30% tetapi
pemberian kola dihapuskan pada msa yang sama
tapi selepas diteliti cadangan nier amat membebankan
kewangan kerajaan sebab pemberian kola
hanya untuk certain negeri sahaja
sedangkan kenaikan gaji terlibat untuk semua di seluruh negara
so idea yang lebih baik adalah dengan kenaikan % yang lebih rendah
iaitu sekitar 10-17%, dan pemberian kola diteruskan.
itu info2 yang akak korek
anyway pasal kenaikan barang tu
usah cerita lah, gaji tak naik harga barang akan tetap naik
so kalau tak naik gaji but harga brg naik lagi parah
hope najib akan memberi penumpuan khas dlm isu nie
kalau tak baik tak payah letak peningkatan kos sara hidup
as KRA negara..buang masa jer kan
**baik akak cari anak ikan huheu



5 comments:

  1. bestnya org keja gomen ni...mcm i ni keja kat private 3 thn gaji naik rm150 jer....akak...carikn mek keja kat gomen...cleaner pun jadi la....

    ReplyDelete
  2. apa-apapun syukur jika ia menjadi kenyataan. Bolehlah dengan nilai kenaikan itu kita buat tabungan dan awasan...harap kerajaan iaitu Menteri Bapa Dafi dan Noh Omar bertegas dengan ambil tindakan ke atas kenaikan harga barangan jangan hanya retorik saja dengan bervokal yang lebih tapi semuanya NATO

    ReplyDelete
  3. hahaaha..... sekarang nie tengah re off...sabar dulu..tahun depan mesti bukak banyak offer

    ReplyDelete
  4. By next year gomen bakal kurangkan pengambilan perkerja setara dengan kenaikan gaji. Sekiranya jawatan berstatus 'jumut' tidak akan ada pengambilan baru.

    ReplyDelete

visitors' country

free counters