Tuesday, January 31, 2012

it's killing ... (update)



this week erm..


boleh dikatakan agak sedeh


two of my frenz admitted to hospital


..the guy kira okaky lagik


but my gurlfriend tu


...


..


look this






she was fighting with cancer

yes uols dia masih muda

single, not married yet

but luckily dia dikesan stage 1

..semalam akak gie melawat dah selamat operation

and need time to recover

before undergoing 6 kimo

goshh!!!!!

and it will took her 6 months at least :(


dan akak terlupa


kawan gegurl tu cancer aper??


erm.... rmaai yang agak breast cancer


but its not... more than that


cancer kat ovari..one of the it have be 'taken out'


kesian kan :( :( :(


wish it will not affect the chances to get baby nanti






after pay her a visit


akak termenung kat rumah semalaman


syukran i'm in gud condition


and yes I pray that will remain forever


and


finanlly i make huge decision


masa i sihat


i should do what i what to do **in gud way yer


so i am preparing my self towards exploring another euro country


particularly this year jugak


and this time.. i might going with ME MY SELF !!!






note : dicussion with my mum n mr big....




25 comments:

  1. cancer ape kak?hope evrything gnna b okey....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat operation so harp yang terbaik utk dia

      Delete
  2. semoga ur friend bertambah baik kesihatannye..
    nak gi euro country?? wow!! pegi la sementara tengah sihat n tengah ada masa.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup euro is the best region to learn the culture....art ....( for me lah)

      Delete
  3. huhuhu..baru perasan..kanser payudara ke kak mirch?

    doakan yg terbaik utk semua. semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. uih..mbawa jiwa yg lara ka?

    u pun bc Kate Loves Me?
    love Paleyo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lara pun jiwa akak just appreciate my life....

      yup dah baca b4 dia blum famous seblum skrg nie lagik

      Delete
  5. mirch...

    saya rasa mirch kena betulkan english, ada banyak kesilapan yang agak ketara

    *komen sy x perlu dikeluarkan, cuma ini cadangan sy sahaja. komen antara saya dan mirch

    moga terus berkarya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq for ur comment. Wpun uol minta komen nie tak dikeluarkan tapi gegurl rasa tak per untuk dipublished kan sbab uol letak anon... so tak der sapa nak kenal uols

      yup akak akui bukan setakat english akak salah ejaan/grammar tapi BM akak jugak banyak sangat salah tunggang langgan sebab akak wat entry kkdg tak semak pun... lagipun blog nier bukan pasal bahasa or sesuatu yang berbentuk ilmiah..nier blog santai and just to share my 'drama'...as long uols paham dan maksud sampai should be occay

      kalau u rasa tak selesa ngan bahasa berterabur, akak tek dapat nak tlong..may be uols should read other blogs

      tq

      Delete
  6. kak mirch sy ada baca kat paper mingguan malaysia ahad lepas tentang vitamin B17 biji aprikot mampu lawan kanser...

    http://b17aprikot.wordpress.com/

    http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0129&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_04.htm

    ReplyDelete
  7. Akak, try kasi makan " apricon " dah ada kes censer payu dara yang dapat di atasi dengan apricon ni. Makan 4 biji dan 3 kali sehari. Cheq pun amalkan 2 biji untuk 2 kali sehari sebagai pencegahan. Al maklum dan tandatangan pencen umur 60 tahun...kesihatan kenalah jaga. So cuba lah...RM140 untuk kapsul 100 biji...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa bila uols ada payu dara yang pi ambik ubat tu??

      dia cancer ovari

      Delete
    2. Kak Mirch, apricon boleh mengubat semua cancer. InyaAllah. Kita berusaha tapi Dia juga yang menentukan. Tak salah jika kita berusaha dan tawakal padaNya. RM boleh dicari tapi kesihatan kita bagaimana? Neil bukan hanya mencadangkan dan bersimpati sahaja.

      Delete
  8. kanser ovari is so common tok pompuan yg lmbt kawen... so all plus... be thankful okay...

    ReplyDelete
  9. orang ckap 'prevention is better than cure'... entahlah kak.. yam pown smoking cam naga, takut gak kadang2

    ReplyDelete
  10. tu la...takder skim early total screeening mcm kat US....

    anyway, this is the first time Diva kata will go touring by yourself....selama ni saya igt Diva mmg pegi oversea sorang2....anyway if you are my age ( the big 40 is coming...) dah mmgkena start annual check up....

    ouh, and enjoy your planned holiday... =)

    GSU

    ReplyDelete
  11. akak cuba amik masa google 'durian belanda'. buah ni boleh bunuh sel kanser 10 ribu kali lebih kuat drp kemoterapi. google semua web. bnyk info yg kita x tau. byk sebb nape benda ni dirahsiakan drp umum. buah ni boleh bunuh sel kanser tapi x efek pada sel2 tubuh yg sihat. x mcm kemo org boleh suffer sampai botak.so akak please take time google. kalau boleh makan buah yg semulajadi, lagi natural.

    ReplyDelete
  12. Am sure everything will be fine gan kwn Kak Mirch...God Bless..

    ReplyDelete

visitors' country

free counters