Sunday, June 17, 2012

planning my next trip ...


lets sambung pasal trip akak
well kalau dulu akak post kan pic tiket
pastu ada plak komen yang kata mana ada service 380 lagik
well u'e rite, the flight will commerce this july
and akak gie awal sept :)
so now akak tengah book apa yang perlu
as sapa yang selalu travel, book in advance
will save u a lot !!


well as per itenarary
akak akan fly ngan MAS A380 
heheh so sexcited walaupun agak mahal
tapi tak per lah
u can't buy the experience tak gituh ???
so basically my KL-London-KL trip ngan 380


stay in london for few days
pastu akak akan berangkat ke Paris..
so dah book eurostar
akak dah tak ingat berapa kali naik train nieh
but i enjoy every time ngan 2 hrs journey
cuma kali nie mahal skit sbab akak book one way jer


after lepak kat paris 3 days
akak kan fly ke milano
uhhh ingat nak ambik italian train
tapi mahal nyer
and after survey terus akak beli ticket naik easy jet
lebih murah dan cepat
dari 7 jam dalam train, jadi 2 jam jer :)


after days kat kota milan
lalla... menikmati keindahan kota fashion
i will travel to Venice
teringin plak nak naik pagola :)


for sure italy train will the best mode of transp
to travel between city
dan merasa tengah cari tempat wajib pegi
juga akak akan gerak dari sana
dan singgah untuk Pisa Tower
:)



jelajah italy akak berakhir di Rome
melawat colosseum and peninggalan roman yang lain
sekali lagik akak travel menaiki easy jet ke london
dan melawat kota london for few days
before travel ke key ell semula

so..kalau ada yang pernah ke italy
or paris please suggest to me any place
yang patut akak pegi
tak kisah la tempat sejarah,
bangunan or butik yang best2 untuk di singgah



12 comments:

  1. I should label u as MISS WORLD 2012... hehehe...

    ReplyDelete
  2. akak nak crown yang melert tau hehehe

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    murah rezki u
    njoy ur trip yer

    ReplyDelete
  4. Wahhh..baca travel itenerary akak je dh buat sy mkn hati tau...ehe...gigit jari je..

    akak...dun 4get to shop when u r in Milan tau...heard that branded stuff kat sana lagi murah..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..but my fav is made in france (hermes, chanel n LV)

      Delete
  5. mirch..i suggest u buat travalogue u nt..mesti best kan..tkpon u buat satu blog khas for that.. buat sumthin different from ur notty side..mesti after that u will be the next duta for tourism gitoohh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe i wish too..tp masa akak nan ado lah

      Delete
  6. Kakak, don't forget to search in Google for factory outlet. Kat Milan ada banyak factory ourlet for Gucci and Prada, so you can add more to your collection with a good price.
    I tak sempat nak pergi masa kat Rome tu sebab factory outlet mostly kat Florence & Milan area.
    Kalau ada apa-apa lagi nak tanya, do let me know.
    My next trip plan would be unfamous places macam country sides and such.. tempat-tempat yang tak berapa famous tapi sangat menarik untuk dilawati.
    Anyway, 'enjoice' your holiday!!

    ReplyDelete
  7. Betul u ols. U ols can get designer goods kat sana sangat la mur2 gittew.
    We ols were in Milano and Firenze(Florence) summer last year. Ni antara designer outlets yang u ols wajib lawati. Hiks!

    http://www.mcarthurglen.it/serravalle/en

    http://www.themall.it/en/

    we ols nyesal tak grab that GUCCI carry on bag. 200 Euro sajork.
    true what they said, biar nyesal beli daripada nyesal tak beli. hiks!

    ReplyDelete
  8. pleasuredrome@waterloo: white big dicks r on the floor:

    ReplyDelete

visitors' country

free counters