Wednesday, November 21, 2012

langkawi trip


yes uols
as uols tahu akak baru balik langkawi
so lets tengok pemandangan indah di tanah mahsuri


dari atas
langkawi mmg chantek


opss
banyak la shopping
kan


very der makcik2 kan
gegurl terbeli non-stick pan
kan dah murah separuh harga


sampaikan nak simpan barang dah tak muat bag
akak pitam jam masa nak packing
dalam hati bila la I beli bnyk brg nieh


this one yang i cari actually
kalau kat KL satu set is RM 515 camtu
but kat sana boleh dapat RM 299 jer
banyak bezakan


heheh end up with two sets
walaupun umah gegurl bukan ada org hhe
but i dah start lama with plum.. classic design
so apa salah tambah koleksi kan
asyik tambah jantan jer so kali nier tambah pinggan

21 comments:

  1. haha. ade minyak urut gamat di situ...hihi..barang byk "terseliuh" ke kak mirch..

    tp ade beli cekelat x? byk pilihan dan murah kan brg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg banyak uosl cokelat yang diborong :)

      Delete
  2. best kannn... me pun baru pegi sanaaaaa...

    ReplyDelete
  3. kak mirch, uols tade bwk buah tangan ke dari Langkawi?? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buah tangan TUT mmg ader... satu malam 5 hehe

      Delete
  4. erh....mirch, corelle tu mmg murah...tapi kalo tak silap dia pattern bunga dia selalunya yg last years. tak tau la kalo skrg new pattern dah terus jual di sana dgn harga murah. but its still a steal kan....

    GSU

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure, but i luv the classic design..yg plum kat dah berpuluh tahun :) n i have all the set ehehe

      Delete
  5. Sama la kita kakak.. last month kita gie Langkawi pun niat yang sama, nak cari set Corelle, tap nak cari yang square plain white.. tapi tak de la. Sedih kita tau.. last-last terbeli gak yang square plain white yang biasa-biasa tu je! Dan juga sedikit Tefal, dan juga sedikit Corning Ware.. hehehe.. makcik-makcik sangat kan?!
    Next trip, more Tefal & Bohemia Crystal lak!
    Taste kita sama la.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha condo akak kecik uols, dah tak nak borong dah **tapi macam best plak tambah Crystal kan

      Delete
  6. Sama la kita kakak.. last month gie Langkawi memang niat nak cari set Corelle tapi yang dicari, square plain white tak de pulak.. last-last beli yang set square plain white yang biasa-biasa jer. Sedih kita tau! Pastu ter beli lak beberapa Tefal dan beberapa CorningWare. Puas hati!
    Next trip plan tuk more Tefal and Bohemia Crystal lak.. perasan tak taste kita ni sama?! Hehehehe.. :)

    ReplyDelete
  7. curlust kak mirch borong sakan grill pan bagai.. vogue sgt gituh hehee...perfum pon murs2 sana koan... Wahh, chanteque koleksi klasik pinggan mangkuk uols.. kalo naik ferry lg senang nak borong koan hehe.. iols pon baru balik langkawi last 2weeks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik flight kena careful skit la, nak lebih berat kena charged plak

      Delete
  8. mirch aku dah lm follow blog mirch . tp aku xpernh taw passkeey.. lama xon9 ..huhu..boleh bg passkery untuk entri2 lepas..menarik

    ReplyDelete
  9. bukan kak mirch jer terjadi makcik2...i pun... siap rembat 2 lagi non stick pan tu... sebab half price

    ReplyDelete
  10. keke mcm makcik2 borong corelle, to kalu dah minat.
    btw buleh pakai masa open house kak mirch.

    ReplyDelete
  11. wahhh murahnya set corelle tu! almost half price..nak beli for family..thanks mirch!

    ReplyDelete
  12. wow that's almost half-priced dah. kalauu pg langkawi rasa bersalah nk bawak balik barang byk2. mcm mirch ckp, naik plane lg berat lg byk la charge kan..

    ReplyDelete
  13. boleh buat kenduri la kak mirch byk koleksi pingan mangkuk. nak pinjam buleh.

    ReplyDelete
  14. Ko ni elok g tanah mekah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau yang suruh orang g tanah mekah..dah pergi ker?

      Delete

visitors' country

free counters